Care-sunt-beneficiile-sportului-asupra-organismului

Nu toata lumea cunoaste beneficiile sportului asupra organismului, iar acest lucru este mai mult decat evident. Daca toata lumea ar sti cat de util este sportul pentru sanatatea organismului, mai mult ca sigur am vedea mai multi practicanti ai diferitelor sporturi.

Pentru cei care au auzit ca sportul este benefic pentru organism, am pregatit o lista cu unele beneficii majore. Veti afla ce sporturi sunt benefice pentru sanatate.

Beneficiile sportului asupra organismului si nu numai

Dat fiind faptul ca lista de beneficii ale sportului este interminabila, va prezentam pe scurt doar cateva dintre beneficiile acestuia. Deci, daca va intereseaza subiectul, merita sa cititi pana la final.

Imbunatatirea somnului datorita sortului

Rezultatele mai multor studii ne sugereaza faptul ca sportul declanseaza substante chimice in creier care te pot face sa te simti mai fericit si mai relaxat. Sporturile de echipa ofera o sansa de a te relaxa si de a lua parte la o activitate care iti imbunatateste forma fizica. Daca faci sport afara, poti beneficia de aer proaspat despre care se spune ca promoveaza un somn bun.

In plus, iti poti imbunatati somnul nu doar pentru ca stai in aer proaspat. Datorita efortului depus in timpul activitatii sportive, vei deveni o persoana obosita, iar corpul iti va cere sa te asezi in pat pentru a dormi. Vei adormi si te vei odihni mult mai bine decat o persoana care nu face sport.

Sportul este benefic pentru sanatatea inimii

Inima ta este un muschi si are nevoie de exercitii frecvente pentru a o ajuta sa se mentina in forma si sanatoasa. O inima sanatoasa poate pompa sange in mod eficient in interiorul corpului tau. Inima ta se va imbunatati in performanta atunci cand este provocata in mod regulat de exercitii fizice. Inimile mai puternice pot imbunatati sanatatea generala a corpului.

Functie pulmonara imbunatatita

Sportul regulat face ca mai mult oxigen sa fie atras in organism, cu monoxid de carbon si gaze reziduale expulzate. Aceasta creste capacitatea pulmonara in timpul sportului, imbunatatind functia si eficienta plamanilor.

Sportul ajuta la dezvoltarea sanatoasa a copiilor

Copiii care fac sport dezvolta oase si muschi mai puternici, ceea ce duce la o sansa mai mica de ranire fizica. Exercitiul fizic inainte de debutul pubertatii a fost identificat ca o modalitate de a atinge masa osoasa maxima, permitand copiilor sa devina mai puternici. Fara teama de a gresi, putem spune ca sportul reprezinta o baza excelenta pentru cresterea viitoare.

Sportul imbunatateste sanatatea mintala

Agentia de Sanatate Publica raporteaza ca participarea regulata la sport si a fi activ pot promova de asemenea, o buna sanatate mintala. Aceasta include imbunatatirea starii de spirit, imbunatatirea sentimentului de bine, reducerea anxietatii, combaterea emotiilor negative si protejarea impotriva depresiei.

Sportul reduce stresul

Cand esti activ fizic, mintea ta are sansa de a se deconecta de la stresul zilnic si de la tensiunile vietii. Exercitiile fizice reduc hormonii de stres din corpul tau si stimuleaza eliberarea de endorfine. Aceste endorfine iti pot oferi mai multa energie si concentrare pentru orice are viata.

Incredere sporita

Antrenandu-va frecvent si lucrand la obiectivele sezoniere, va puteti construi increderea si abilitatile. Acest lucru este vizibil in special prin turnee si meciuri in care tu si echipa ta iti pui abilitatile la incercare. Realizarile mici, progresive de-a lungul anului, pot construi increderea personala de-a lungul timpului, oferindu-va abilitatea de a prelua noi proiecte si sarcini la locul de munca cu increderea nou-gasita.

Sportul iti imbunatateste concentrarea

Activitatea fizica regulata ajuta la mentinerea abilitatilor mentale cheie pe masura ce imbatranesti. Cercetarile au aratat ca realizarea unui amestec de activitati aerobe si de intarire musculara este deosebit de utila.

Participarea la acest tip de activitate de trei pana la cinci ori pe saptamana timp de cel putin 30 de minute poate oferi aceste beneficii pentru sanatatea mintala, care vor dura pe masura ce imbatranesti.

Sportul te ajuta sa mentii o greutate sanatoasa

Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) recomanda participarea unui sport ca o modalitate sanatoasa de a mentine greutatea. Sporturile individuale cum ar fi alergarea, ciclismul si ridicarea greutatilor, sunt toate modalitati deosebit de eficiente de a arde calorii. Mentinerea in intervalul de greutate recomandat reduce probabilitatea de a dezvolta diabet, colesterol ridicat si hipertensiune arteriala.

De retinut

Sportul nu este doar pentru tineri! Dimpotriva, persoanele in varsta care sunt active se dovedesc a fi mai sanatoase si in medie traiesc mai mult. Ramanand activ pe masura ce inaintati in varsta, va puteti intari muschii si oasele si puteti reduce riscurile precum caderile si bolile de inima.

By IonutMC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *