Cum-de-dam-seama-de-o-posibila-defectiune-a-casetei-de-directie

Un conducator auto care ajunge in service cu masina si cauta experti in reparatii casete directie, cu siguranta scoate multi bani din buzunar. Inlocuirea volantei sau a turbosuflantei reprezinta de asemenea reparatii costisitoare pentru conducatorii auto. Cand insa merg cu masina la revizie sau au nevoie de reparatii alternatoare auto, nu au cheltuielo foarte mari.

Cauze ale defectarii casetei de directie

Dupa cum se poate vedea, exista reparatii costisitoare ale unui autoturism, precum reconditionarea sau inlocuirea turbo sau a volantei. O alta reparatie care poate fi extrem de costisitoare este reprezentata de inlocuirea sau de reconditionarea casetei de directie a masinii.

Exista mai multe cauze posibile in ceea ce priveste defectarea casetei de viteze. Condusul masinii pe drumurile rurale cu pietre si bolovani are drept consecinta uzura sistemului de directie. De aici si pana la defectarea casetei de directie sau a altor elemente ale sistemului de directie mai este doar un pas.

Sofatul pe drumuri cu piatra cubica sau pe drumurile si soselele denivelate (cu viteza) duce de asemenea la defectarea casetei de directie. Condusul masinii pe strazile cu multe gropi (mai ales cu viteza mare) are de asemenea drept consecinta defectarea casetei de directie.

Trecerea cu viteza peste sinele de tramvai poate fi o alta cauza importanta a defectar casetelor de directie. Multi soferi ajung saptamanal in service cu o astfel de problema.

Simptomele defectarii casetei de directie

Daca pana acum am vazut care sunt cauzele datorita carora caseta de directie se poate defecta, trebuie sa aflam si simptomele. Este deosebit de important sa le cunoasteti si sa mergeti cu masina in service.

Asadar, scurgerile de ulei sub masina pot reprezenta un semn clar ca exista o problema la caseta de directie. In momentul in care descoperiti astfel de pete, mergeti cat mai repede la service. Incepand de la reparatii alternatoare auto si pana la reparatii casete de directie, reparatii/inlocuire volanta sau alte componente, specialistii la service depisteaza si remediaza rapid orice problema.

In momentul in care masina are tendinta de a trage putin intr-o parte, ar trebui sa va ganditi la o vizita la service. In aceste conditiii este firesc sa va asteptati la o cheltuiaala. Aceasta defectiune poate fi la oricare dintre piesele sistemului de directie.

Atunci cand este constatata o problema a nivelului de ulei problema poate fi cauzata si de caseta de directie. Tocmai din acest motiv, o vizita cu masina la service nu este foarte scumpa.

Nu in ultimul rand, amintimim de socul care se simte in volanul masinii. De mentionat aici este faptul ca un astfel de soc nu trebuie sa se simta in mod normal in volan. Daca insa exista o problema a casetei de directie, acestea se vor simti in volan. Acesta este un semn clar ca masina are nevoie de o vizita la service.

Exista simptome diferite de la caz la caz?

Multe persoane isi doresc sa stie daca exista si alte simptome diferite de cele mai sus mentionate. Indiferent de marca si modelul masinii si indiferent de tipul casetei de directie, simptomele defectarii piesei respective sunt la fel.

Din acest motiv, toti soferii trebuie sa mearga cu masina in service cand se confrunta cu o asemenea problema. La service pot merge si daca au nevoie de reparatii electromotoare auto de exemplu sau reparatii alternatoare auto.

By IonutMC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *