Cum-aleg-un-service-auto-potrivit-nevoilor-meleMasina iti aduce bucurii, dar iti aduce si momente mai putin placute. Este vorba despre acele momente in care trebuie sa cauti piese auto online de schimb

Se spune ca o masina iti aduce bucurii, dar iti aduce si momente mai putin placute. Este vorba despre acele momente in care trebuie sa cauti piese auto online de schimb pentru autoturism.

Tot in categoria momentelor neplacute oferite de propriul autoturism amintim plata taxelor. Aici ne referim in mod evident atat la plata politei de asigurare RCA sau si CASCO daca este cazul. De asemenea, plata impozitului auto, a rovignetei sau a carburantului reprezinta momente mai putin placute.

Dar, oamenii sunt constienti de aceste lucruri cand isi cumpara un autoturism. Problemele serioase apar cand masina trebuie dusa in service. Exista soferi care nu stiu sa isi aleaga un service auto potrivit. Unii au nevoie de deblocari usi si nu stiu cui sa ceara ajutorul. Despre cum se alege un service auto potrivit, vom discuta in randurile de mai jos.

Alegerea unui service auto potrivit

Exista mai multi factori de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unui service auto. De exemplu, daca ai nevoie de deblocari usi auto, cu siguranta nu vei merge intr-un service roti. Acolo se rezolva problemele legate de rotile masinilor. Cel mai probabil vei merge intr-un atelier de tinichigerie sau intr-un service auto generalist.

Cand trebuie sa iti alegi service-ul auto, trebuie sa stii ce problema ai. In acest fel, poti gasi cel mai potrivit service. Exemplul mentionat mai sus este cat se poate de clar.

Pentru a face o alegere inspirata, este foarte important sa te documentezi inainte. Poti incepe sa discuti cu prietenii tai despre problema pe care o are masina. Poti sa le ceri sfatul si ajutorul sa te indrume spre un service sau spre un mecanic auto foarte bun din oras.

Daca nu ai cui sa ceri ajutorul, cu siguranta nu duci masina la primul service. Poti incepe sa cauti informatii in mediul online. Asa poti afla ce service-uri auto exista, ce probleme sunt remediate. Daca ai nevoie de schimbare placute de frana sau schimbare ulei de motor si filtre, poti merge la orice service. Daca ai nevoie de deblocarea usilor masinii, s-ar putea ca nu fiecare service sa fie potrivit.

Verifica recenziile din mediul online. Nu vei gasi o dovada mai buna ca un anumit service este sau nu este profesionist. Fiecare recenzie exprima parearea unui fost client sau actual client al service-ului.

De asemenea, este indicat sa faci o vizita la fiecare service pe care il gasesti pe Google sau care iti este recomandat. In acest fel vei putea sa vezi mai multe lucruri la fata locului si sa te convingi.

Detalii care conteaza cand mergi la service

Exista cateva detalii care trebuie sa fie abordate cu mare atentie. De exemplu, cand mergi la service auto, poti observa cum arata totul in jur. Iti poti da seama daca mecanicii sunt ordonati sau nu. Un service auto profesionist are doar mecanici foarte priceputi dar si foarte ordonati. Intr-un astfel de service nu vei gasi chei si scule de lucru imprastiate prin depozit.

Apoi, cand mergi la service discuta cu mecanicii. Intreaba-i ce fel de piese auto folosesc atunci cand repara masinile. Ai si tu posibilitatea de a comanda piese auto online? Daca da, pretul manoperei este diferit decat ar fi daca ar comanda mecanicii piesele? Intreaba de asemenea daca lucreaza si cu piese auto online aftermarket. Aceste piese aftermarket au preturile mult mai atractive decat piesele auto originale.

Intreaba de asemenea daca ti se ofera o oarecare garantie pentru reparatia efectuata. De asemenea, piesele de schimb mai scumpe (turbina de exemplu sau kitul de volanta plus ambreiaj) au garantie. Este vorba totusi de piese auto care costa multi bani. Nu vei dori sa platesti bani multi pentru piese care se defecteaza rapid.

Si nu in ultimul rand, tine cont si de distanta de la locuinta ta si pana la service. Cel mai probabil vei cauta un service auto cat mai apropiat posibil de propria locuinta.

Concluzie

Acestia sunt asadar cei mai importanti factori de luat in considerare la alegerea unui service auto. Asigura-te ca tii cont de fiecare dintre cei pe care i-am enumerat in randurile de mai sus.

In cele din urma vei reusi sa faci cea mai potrivita alegere si vei lasa masina pe maini bune.

By IonutMC